pondělí 15. února 2016

"Hloupé" seriály. No a co??

S manželem jsme oba mladí vysokoškolsky vzdělaní lidé a díváme se na seriály. I ty nekonečné. No a co???
Nemáme potřebu do světa vytrubovat moudra o tom, jak jsou seriály primitivní a hloupé a každý, kdo se na ně dívá, je zákonitě taky primitiv. Nemám potřebu věci zapírat neb zaonačovat jen proto, abych vypadala lépe. Nebo dnešním jazykem, abych byla cool. Přiznávám, že se na takové seriály dívám a představte si, že z některých si nenechám ujít ani jeden díl!! Coming out.

Jeden z vůbec prvních seriálů, který si vybavuji a který mě nadchl natolik, že mým vánočním přáním bylo mít jeho knižní zpracování, byla mexická telenovela Esmeralda, z které si i po 20 letech vybavuji titulní píseň. Esméééraldááá....

Ve stejných letech jsem byla stejně přikována i ke Komisaři Rexovi, který mě tedy dost děsil, ale pes byl pes. I v tomto případě mi mou knihovničku ozdobila dvě knižní vydání. Ozdobila doslova. Stejně jako zelenookou slepici (prave vymyslena zenska podoba slova slepec, pokud by mne snad nekdo podeziral z neuctivosti), jsem nečetla ani čtyřnohého policajta. Ale byly tam moc hezký obrázky.

Následovala slavná telenovela s Natalií Oreiro v hlavní roli. Divoký Anděl. Cambio dolóóóór.... Na andělovi jsem vážně ujížděla. Vedle toho, že jsem si musela sehnat červenou kšiltovku jsem před spaním myslela na Iva a také si usmyslela, že jednou pojedu na Ibizu. Kšiltovku už nenosím, před spaním nemyslím na nic a na nikoho, protože Martin odfukuje vedle mě, ale Ibiza trvá!
Sledování Kachory bylo jen logickým vyplynutím této éry.

Čarodějky sledovala celá rodina, krom táty. Před spaním jsem se tak pro změnu koncentrovala a snažila se astrálně cestovat stejně jako čarodějka Prue. Návod psali v knížce, kterou jsem si vypůjčila z knihovny. Nikam jsem nedocestovala, divné. Zastavovat čas a vidět budoucnost jsem se samozřejmě se stejným neúspěchem snažila také. Na to už ale příručku neměli.

S mamkou jsme pravidelně zasedávaly do obývacího pokoje a sledovaly osudy Lorelai a Rory, alias Gilmorových děvčat. Dodnes se na ně ráda podívám. Když mi bylo 13, obdivovala jsem Deana. Teď bych hlasovala pro Logana.

Poté přišel velký boom českých seriálů. Myslím, že kolotoč roztočila Rodinná pouta, z kterých pravidelnou dávku emocí s železnou pravidelností přijímala i mamka s babičkou.

Já naskočila až o rok později a podpořila sledovanost konkurenční Ordinace v růžové zahradě. Po čtyři léta jsem sledovala poctivě a s gymnaziální spolužačkou Péťou jsme měly kazdé úterní a čtvrteční ráno o téma postaráno.
Po dokončení středoškolského studia jsem odjela na dovolenou, utekly mi čtyři díly a já se rozhodla přestat sledovat úplně. Tak prostě najednou. Šmitec. Na vysoké škole pak na privátě stejně nebyla možnost, a mé předchozí rozhodnutí se tak ukázalo jako velmi prozřetelné. Po pár letech, když už možnost byla, jsme i s Martinem oba sem tam podívali.

Tady, v Anglii, si pouštíme zpětně na internetu Přístav, jehož předchůdce, Svatby v Benátkách, jsme ještě v Čechách nevynechali jediný díl a dokonce jsme byli i na výletě v Benátkách nad Jizerou či u statku Drozdových.

Stejně jako se před deseti lety roztrhl pytel se seriály vůbec, v poslední době se roztrhly dva s kriminálkami. Stále pravidelně sledujeme Případy prvního oddělení, o jejichž kvalitě vypovídá i fakt, že se na ně dívá i můj nejmilejší a nejdůležitější policista, který všechny televizní záležitosti tohoto typu striktně odmítá z důvodu nevěrohodnosti.
Sledovanost jsme s manželem zvyšovali i Vraždám v kruhu nebo Expozituře, jejíž pokračování- Atentát- si také nenecháváme ujít ani tady.

Nemyslím si, že seriály tohoto ani oného typu jsou hloupé. Stejně tak, jako každé zboží má svého kupce, každý seriál má i svého diváka. Mně se třeba naprosto, ale naprosto vůbec nezamlouvá Futurama, ale nikým nebudu opovrhovat jen proto, že se na ni dívá. Znám dokonce psa Zoidberga... a jeho majitelé jsou našími milými přáteli. Jednoduché seriály opravdu nevypovídají o osobnosti člověka, ani jeho inteligenčním kvocientu. Jsou pouze jedním ze způsobů odreagování a relaxace, právě proto, že jsou tak jednoduché...

51 komentářů:

  1. Tak české seriály nemohu vystát. Ovšem ty zahraniční, v originálním znění ...! A co se týká expozitury... Kdo se v tom pohybuje tak vidí, jaká fraška to je a je mu na blinkání :) Ale každý má své záliby a pokud neohrožují či omezují někoho jiného, tak je nám po tom houby :)

    OdpovědětVymazat
  2. Je fakt, že já si doslova ujíždím na Vraždách v Midsomeru Ale pšššt!

    OdpovědětVymazat
  3. Mankote, pište radši o tom, jak se máte v Anglii, a jak moc rozdílů jste tam našli oproti životu v Čechách. To bude zajímavější... :)
    S přihlédnutím k jednomu z vašich prvních článků - jsou tam lidé k sobě ohleduplnější a slušnější, než v Čechách? Splnilo se vaše očekávání, že život TAM bude lepší, kvalitnější, s prímovějšími lidmi, než v české kotlině? To mne zajímá...
    Nestýská se vám...?Jinak k těm seriálům - kdysi jsem tvrdě ujížděla na "Aktech X". A detektivní seriály, ať už ty importované nebo naše miluju dodnes - i když skutečným policajtům z nich asi vstávají vlasy na hlavě...
    Z těch "rodinných" seriálů jsme byla schopna sledovat jen po nějaký čas Rodinná pouta, ale byla jsem pak ráda, když už konečně padla poslední klapka. Ještě miluju ULICI, a to nadšeně. Ale to je asi tak všechno. K ostatním slátaninám typu ordinací, přístavů, svateb ani vody jsem jaksi naštěstí nedozrála.

    OdpovědětVymazat
  4. Případy prvního oddělení jsou super, my doma roky ujíždíme na Big Benovi z Tölzu (dokonce jsme Tölz navštívili! a na Vraždách z Midsomeru. Nestydím se za to a dokonce se veřejně přiznávám k tomu, že občas mrknu na stránky Blesku! No a co?!

    OdpovědětVymazat
  5. Až po ordinaci, včetně ukončení jejího sledování, to máme stejně. České seriály nevyhledávám, ale ráda se podívám na starší seriál klidně znovu. Teď už se moc těším na nové Gilmorky, jinak chápu sdělení a souhlasím!

    OdpovědětVymazat
  6. Predem se omlouvam za absenci diakritiky, ale anglicka klavesnice je anglicka klavesnice.
    [1]: Co se tyce zahranicnich, tak take nijak nevycnivame... Pratele jsme videli nekolikrat. HIMYM taktez. A ted nam porad jede Big Bang, davaji to tu rovnou na nekolika kanalech.[2]: Tak ty jsem nikdy nevidela, ale babicka se na ne tenkrat divala, takze musi byt kvalitni! [3]: Napisu vecer z domu,to uz si vyzaduje nabodenicka [4]: Big Ben me taky minul, ale myslim, ze taky byl v babiccine repertoaru![5]: Coze coze Nove Gilmorky? Kdy kde??!!

    OdpovědětVymazat
  7. [4]: S Bleskem a podobnymi periodiky to mam jako se serialy. Pokud nekdo vylozene nemysli vazne "no, ale psali to v Blesku", tak co? Je tam spousta obrazku, clovek se po docteni Fronty nebo Prava pekne zrelaxuje

    OdpovědětVymazat
  8. Tak já Růžovku sleduji dál A vůbec nedbám na to, že "už to není ono"
    Ono to totiž je pořád ono
    Pořád to je výplach mozku od mých každodenních starostí a kouknutí do starostí někoho jiného
    A k těm ostatním... Divokého anděla mám já v knižní podobě, ale nikoliv na ozdobu, četla jsem ho už asi třikrát. A já nepotřebovala kšiltovku, já potřebovala ty úžasný kalhotky, ve kterých tam holky tančily Prodavačka docela koukala, když jsem chtěla "tanga s nohavičkou" Ale nakonec jsem je sehnala
    A teď ujíždím na kriminálkách a Dr. House (neboli doktor housátko) a Mentalista

    OdpovědětVymazat
  9. Já takové seriály nesleduju hlavně z toho důvodu, že na ně nemám čas. Občas se mrknu na nějaký sitcom, ale televizi prakticky nesleduju. Co ale mám ráda, je Výměna manželek... hloupá reality show... mě baví, stejně jako tebe ty seriály

    OdpovědětVymazat
  10. [8]: Ano, výplach mozku, to je přesně ten správný popis!
    Tak to ti ještě k andělovi povím něco, co jsem nepsala, protože by nikdo nevěděl o čem mluvím... já si zase před zrcadlem ty jejich tanečky zkoušela, samozřejmě na muziku Natalie Oreiro. No, a "ve stáří", jako když jsem našla... manžela jsem na to sbalila v baru [9]: Výměna taky dobrá, koukali jsme tenkrát s mamkou na první řady

    OdpovědětVymazat
  11. [3]: O našem žití samozřejmě píšu taky, naleznete v rubrice Maršálci jdou do světa. Ale takovýto hodnotící souhrn ještě neproběhl, takže příští článek bude na vaše přání, sem by se to všechno nevešlo. Nebo vešlo, ale bylo by to polovičaté, a to nechci.S Ulicí to máme naopak, tam jsem nedospěla já A Akta X byla pro mě hororem, jsem hrozný strašpytel odjakživa.

    OdpovědětVymazat
  12. [12]: Akta X? No jak kterej díl - některý byly zajímavý a ne tolik strašidelný.Čarodějky máme společný

    OdpovědětVymazat
  13. No seriály miluju taky. Nejsem sice vysokoškolsky vzdělaná, ale nechápu, proč by se i takoví nemohli dívat? Na Gilmorkách ujíždím do teď a sjedu je každý rok aspoň jednou (jo, jsem blázen). Do dalších oblíbených řadím Doctor Who, Teorii velkého třesku, Tudorovce...je toho dost. Seriály jsou fajn

    OdpovědětVymazat
  14. [11]: No, vzhledem k tomu, že já jsem poněkud arytmická, stačily mi ty kalhotky

    OdpovědětVymazat
  15. [14]: Já to myslela právě na ty české seriály typu Ordinace atd., kterými spousta lidí opovrhuje, protože jsou přeci pod úroveň.

    OdpovědětVymazat
  16. [13]: Já byla za dob Akta X na prvním stupni základky. A jestli jsem se bála u Rexe, tak tady jsem měla hnědý gaťky.

    OdpovědětVymazat
  17. [12]: Já už jsem nadšeně přečetla od začátku celý blog, který píšete (tedy spíš píšeš za oba) a hodně moc se mi líbí. Proto se ráda vracím a také nedočkavě čekám na další článek, jak se vám tam žije. :)
    Tak díky, těším se na další článek s postřehy o rozdílnostech života tady a tam. :)Já se u Akt X taky kolikrát bála (umocněno pozdně večerním vysílacím časem), ale protože od puberty miluju sci-fi, tak jsem si to prostě nemohla nechat ujít.No a ty české seriály typu Ordinace, Ulice, Svatby... ano, přesně, jsou to takové příjemné výplachy mozku po celodenním stressu v práci... Odpočívky prostě... Je to příjemné. Každej si najde to svoje.

    OdpovědětVymazat
  18. Také mě se líbí jak píšete. O všech jmenovaných seriálech vím, že existují a tu a tam jsem viděla i nějaký díl. Pravidelně jsem sledovala pouze Gilmorky a moc jsem si přála mít takový krásný vztah i s mojí dcerkou. Co vaši doma - stýská se jim? Jinak na telku moc času nemám a protože mám manžela, tak ani přístup k ovladači, který je v jeho vlastnictví a vůbec mě to nemrzí.Ale jeden seriál má on jako večerníčka a i já se na něj ráda kouknu a to je Teorie velkého třesku - BAZINKA

    OdpovědětVymazat
  19. [19]: Jůů, tak to mám radost. Článek bude zítra odpoledne! A jak jste na blog vlastně narazila? Jsem zvědavá, protože nevidím, že byste měla svůj, tam je to pak jasné.[20]: Já telku také vůbec nesleduji. Kdyby bylo na mě, tak ji nemáme... ale mám toho manžela. jako vy Vše (Případy, Atentát a Přístav) sleduji na internetu, takže je výhoda, že si to mohu pustit kdykoli a nejsem odkázaná na vysílací čas. Na stýskání byste se musela zeptat rodičů, já jen vím, že jim občas něco padne do oka. A kdepak jste na mě narazila vy? Jestli to, mami, nejseš teda ty?

    OdpovědětVymazat
  20. Já tedy klidně prohlásím, že se na seriály nedívám, a není to jen, abych byla cool. Od dob, kdy Nova přestala ráno o víkendu vysílat Pokémony a Digimony, mě nejspíš žádný seriál nezaujal, rozhodně ne natolik, abych se aktivně snažila vidět další díly. Pravda, absence televize nesledování seriálů pomáhá.Ale jiní ať se klidně dívají. Jen ať je, pokud možno, berou právě jako způsob odreagování, jako pohádku a ne pravdu o světě. Když se jednou za uherský rok objevím doma, občas s našimi kouknu na i tu dříve zmíněné Vraždy v Midsomeru. Nicméně třeba většině současných kriminálek se jakožto ajťačka v zájmu zachování psychické pohody i doma důsledně vyhýbám. Vlastně se nad ně sama neumím povznést :)

    OdpovědětVymazat
  21. Chtěla jsem napsat, jak je sledování těhle seriálů povrchní a jak já jsem intelektuálně na výši, ale pak jsem si uvědomila, že jsme jeden čas dychtivě sledovala Upíří deníky...takže radši budu mlčet xD

    OdpovědětVymazat
  22. Esmeraldu jsem si asi před pěti lety z nostalgie stáhla a kromě jednoho dílu, který tehdy na uloz.to nebyl jsem to viděla celý. Z českých nekonečných seriálů jsem sledovala Cesty domů. Taky jsem nevynechala ani jeden díl, až do loňského září, kdy po prázdninové pauze pokračovali... Ale říkám si, že když už jsem tomu obětovala takovýho času, někdy to dokoukám. Svatby v Benátkách se mi celkem líbily. Pak mě děsně bavilo tehdy Letiště.Případy prvního oddělení jsou super, ty nové díly jsem teda ještě neviděla, ale už se nemohu dočkat až bude trochu času. Z kriminálek mě baví ještě Kriminálka Anděl - i když pravda, ta díky Davidu Švehlíkovi.

    OdpovědětVymazat
  23. [8]: Mentalistu taky můžu... Strašně se mi líbí Simon Baker.

    OdpovědětVymazat
  24. [21]: Aha, koukám, že ještě tady dlužím odpověď... Jak jsem na váš blog narazila? Občas si otevřu nejnovější články na Blog.cz, a rozkliknu si ty, které mají "něcoříkající" nadpis... :)

    OdpovědětVymazat
  25. Taky mám své oblíbené seriály, Vraždy v Midsomeru, Hercule Poirot, Slečna Marplová... A nedám na ně dopustit!

    OdpovědětVymazat
  26. Ztráta času, kterej se dá využít hodnotnějc...

    OdpovědětVymazat
  27. Na české seriály opravdu moc nekoukám, snad krom pár dílů Ulice... a to spíš jen s mamkou, když se zrovna zadaří.
    Naproti tomu hlavně v amerických "teen" seriálech (např. Upíří deníky, Pretty little liars a jejich všemožné spin-offy) a poslední dobou i v "hloupých přehrávajících" sitcomech vážně nováček nejsem. Nesnáším, když lidé někoho soudí jen podle toho, na co se dívá. Zvlášť, když ho v další chvíli vynášejí do nebes za sledování GoT a Doctora Who (což jsou mé srdcovky taky).

    OdpovědětVymazat
  28. České a slovenské seriály vždy vynechávam ale tie ostatné som pozerala rada a aj pozerám. Esmeralda, Divoký anjel, Kachora sú veľmi pekné telenovely, tie občas pozerávam doteraz. Dokonca aj Sos mi vida (tuším sa to prekladá ako Rany z lásky, kde tiež hrá Natalia Oreiro a Facundo Arana).
    Komisár Rex, Čarodejnice patria k môjmu detstvu, vždy sa to dalo pozrieť a bolo to super.
    Veľmi pekný článok, je pekné že pri tých nových, mdoerných a graficky lepšie spracovaných seriálov sa nájde niekto, kto píše o tých starších, ktoré nám však otvorili brány do sveta   zahraničnej produkcie. :)

    OdpovědětVymazat
  29. wow
                                such seriály
                       very hloupé
           so čarodějky
                            very přístav

    OdpovědětVymazat
  30. Podle mě většina českých "nekonečných telenovel není dost promyšlená, často se tam opakují ty samé věci.. Například s britskou Hrou o Trůny se to absolutně nedá srovnat Ale taky se občas jen tak relaxačně podívám na Ordinaci v růžové zahradě a nestydím se za to Na rozdíl od Game of Thrones je to totiž něco, u čeho nemusím moc přemýšlet a u čeho si opravdu odpočinu :)

    OdpovědětVymazat
  31. Sakra, tomu říkám vkus! Sledujeme úplně stejné seriály. :) :3

    OdpovědětVymazat
  32. Jojo, starý dobrý Gilmorky... Nemůžu se dočkat pokračování! Škoda že nebude přítomen zesnulý Edvard Herrmann a Mellisa McCarthy. Jinak, hlasovala bych pro Jesse, ale Logan byl taky fajn...

    OdpovědětVymazat
  33. Sleduji jen zahraniční kriminalistické a detektivní seriály od "Beze stopy" přes "Marpleovou" až po "Vražedná čísla", některé lékařské zahraniční (Jen Pohotovost, Nemocnici a Chirurgy) a Star Trekové výjma "Enterprise", občas Chůvu k pohledání nebo Ally McBeallovou, Doktorku Mike, nebo Dotek Anděla (Tyhle ale jen málo kdy, když je nálada, ty před tím pořád) Takže mám pro tohle jisté pochopení, ovšem není žádný český seriál, který by mně bral na tolik, že bych ho měl rád a díval se. Televizi nemám. Pouštím si jen to co na co mám chuť nebo o čem píšu ve fanfikci. Ale sleduji (třeba u rodičů) že sednou k bedně a koukají na něco jen proto aby na něco koukali, "Nic tam není, ale tak dáme tohle" .... to mi příjde už extrém. A můj názor je, že se Češi chtějí až moc podobat úspěšným zahraničničním seriálům a pak ty jejich české "nevlastní sestry" stojí za nic. Ordinace v Růžové zahradě má nejspíš napodobovat Pohotovost a "Nemocnici Chicago hope" ale na rozdíl od nich čím déle trvá ztrácí kvalitu, Krimi Anděl zase má následovat různé CSI, ale vůbec na ně nemá. Možná by to chtělo přijít s něčím originálním. "Bylo nás pět", "Četnické humoresky".... za to stydět Češi nemusí, mně to nebaví jen proto, že to není můj šálek čaje, ale je to perfektní a už klasika. Obecně: Na seriálech nic není. Ale telenoveli mně oosbně hloupé příjdou. Ale já jsem kluk a odkojený na Star Treku, Doktorce Mike a na "Mrtvolách v bedně od sodovky" jak detektivkám říká můj děda. Hraju jinou ligu. Tisíc lidí, tisíc chutí a tak to je v pořádku. Z poslední doby jsem si oblíbil "Mentalistu" a "Hannibala" a koukám i na "Dextera". :) Díkybohu každý z nás je jiný. Máme rádi něco jiného. není nuda.

    OdpovědětVymazat
  34. Souhlasim s [28]:, seriály jsou ztráta času. Absolutně mi nedává smysl proč bych měl sledovat život jinejch lidí na obrazovce, když mam svůj vlastní.

    OdpovědětVymazat
  35. [6]: Zatím je pouze natáčejí, ale určitě to nebude tak dlouho trvat.

    OdpovědětVymazat
  36. jéé, na Čarodejnice si pamätám (alebo ako to máme u nás v preklade)
    čo sa týka čských alebo slovenských seriálov,tie absolútne nepozerávam,absolútne ma nebavia
    skôr si pozriem tie zahraničné:)
    ale s článkom súhlasím a je super!:)

    OdpovědětVymazat
  37. Viděl jsi [36]: Vratný lahve se Svěrákem a Kovářovou? A pamatuješ si tu scénu, jak se jí ptá, jak se na takovou kravinu může koukat a ona odpoví otázkou, jestli už někdy žehlil? V době, kdy běžela Asmeralda a Anděl, jsem byla natolik zaujatá školou, že jsem nesledovala a ani po letech to nebyl můj oblíbený žánr. Za to Greg House byl od prvního (sarkastického) pohledu mého srdce šampion. Gilmorky byly hned poté a Deana jsem Rory záviděla Abych měla i ten nějaký rozhled z těch starších seriálů, proběhla u mě po odstěhování od mámy vlna Dobré vody, Zdivočelá země a z nedávných "historických" Četnické humoresky. S mužem spíše sleduji ty humorné typu Simpsnů, Futurama, Jmenuju se Earl, Teorie velkého třesku a Jak jsem poznal vaši matku, hodně často MASH. A taky se necítím o moc blbější, než seriály nepoznamenaní jedinci.    

    OdpovědětVymazat
  38. Velké plus za to, že někdo konečně přiznal, že kouká na seriály, které jsou normální, průměrné, pouze zábavné, triviální a neexotické.
    To nemyslím jako pohanu.
    Esmeraldu jsem viděla taky komplet celou, asi jako první a jedinou telenovelu. Vlastně ne, byla ještě jedna, o přistěhovalcích do Ameriky, ale nevzpomenu si na název. Terra Nostra nebo tak nějak.
    Polovinu ze zde jmenovaných seriálů znám a mám ráda - Komisaře Rexe, například, moc pěknej seriál. Dokonce mě bavil i Doktor z hor.
    Gilmorky jsem viděla pozdě, ale přece - a je to jeden z nejlepších seriálů, odpočinkovej a přitom chytrej a když se dívám, musím uznat kumšt tvůrců, vrazit do seriálů nenápadnou reklamu a odkazy na různé oblečení, přístroje, kabelky nebo čepice. Ale tento trend mi nevadí, všimla jsem si ho už ve víc seriálech a tak proč ne.
    Případy prvního oddělení se mi dost líbily, schopný seriál. Expozituru jsem oproti tomu nedala. Je to sice kvalitní seriál, ale obsah mi nesedí.
    Mimo tyhle doporučuji (možná jdu s dřívím do lesa) Fringe, Dexter, Doctor Who, Pretty Little Liar nebo Sherlock Holmes, ten novodobej z produkce BBC. Taky se mi líbil Monk a nezapomenu na skvělý Krok za krokem.

    OdpovědětVymazat
  39. [30]: Tak Sos mi vida je v češtine Jsi můj život a naprosto mi to uniklo. Už mám připravený první díl [32]: Nejen věci, někdy i herci...[35]: a já jsem zase děvče, které dosud pořádně neví, jaký je rozdíl mezi Star Trek a Star Wars... a nikdy jsem neviděla ani jediný díl. Snad nepřijdu do pekla. Jinak děkuji za vyčerpávající komentář [37]: Wau, tak to se moc těším, to by mohlo být fajn. Jsem zvědavá, jak to bude po těch letech vypadat.[39]: To žehlení si budu pamatovat Humoresky jsem také viděla všechny, koukali jsme celá rodina. Stejně jako Vyprávěj či První republiku. Já teď koukla na Gilmorky a viděla nějaké fotky, jak Dean teď vypadá...a nezávidím, mám ho doma, stejně vlasatý a vousatý jako můj muž [40]: Zmíněné seriály spíše neznám, ale Krok za krokem je nesmrtelný!

    OdpovědětVymazat
  40. Uááá, Čarodějky byly fantastický, ty jsme s mamkou "žraly" Nepamatuješ náhodou taky na Sabrinu, mladou čarodějku nebo na Ztracený svět (s dinosaury)?? To byly taky pecky Teď už nic nesleduji, není čas a pokud hodně velkou náhodou je, tak koukám na Nákupné maniačky (což je reality show) a ze seriálů Simpsni nebo 2 a půl chlapa

    OdpovědětVymazat
  41. [42]: Pamatuji, však ani jedno jsem nesledovala. Nicméně Dva a půl chlapa jsme si pouštěli také rádi

    OdpovědětVymazat
  42. Když jsem byla malá sledovala jsem MacGyvera A taky Odpadlíka, co si vybavuji a celá rodina sledovala BeverlyHills a Přátelé.Ale dneska na to prostě nemám čas, vlastně obecně na televizi není čas nebo nálada.
    Akorát přítel každý večer sleduje Simpsonovi.
    Ale když nedávno opakovali Gilmorova děvčata, tak jsme se na to doma dívali a zavzpomínali na mládí, jak jsme to sledovali

    OdpovědětVymazat
  43. [41]: Kvůli tomuhle do pekla rozhodně nepříjdeš. I když nemusíš být fanoušek je fajn mít všeobecný přehled, ale za úzký rozhled omezený jen na své oblíbené seriály není ani trestný ani hřích, hlavní je, že vše je jen zábava a každý máme rád něco jiného a to je dobře. A není zač. :)

    OdpovědětVymazat
  44. [36]: No dle mně jak které, ale třeba u telenovel... i když ti nic nedají, což e je pravda, tak zase můžeš "vypnout" je to odpočinek. Co jako každý seriál. Nebudu tu mluvit o tom, že Star Trek je spíš životní styl, dodám jen, že mi kriminálky hodně dali, v těch moderních CSI seriálech se dozvíš také zajímavé věci zábavnou formou. Na 45 minut si sednout a odpočinout si není nikdy ztráta času. Já chápu i proč někdo kouká na telenoveli, romatické slaďáky.... vždycky je to o tom samém, zahodit starosti všedního světa a chvíli si odpočinout. Někdo čte, někdo raději čučí na bednu, já rád něco duchaplnějšího, co mi dá víc než jen odpočinek (opáčko s chemie, entomologie, anatomie, biologie... není marné, mít rozhled jako Gil Grissom nebo David Hodges, bych chtěl) ale někdo prostě se rád topí v nesmylsně dlouhé telenovele nebo se rozplývá v přeslazené romantici, nezáleží na tom. Má to vždycky stejný účel, na chvíli uniknout z reálného světa. Když se u seroše nesedí celý den a půl noci a ráno od ozdnova tak proč ne. Ty zase dělá za účelem odpočinku něco jiného.

    OdpovědětVymazat
  45. Kriminálky jsem sledovala a sleduju dosud. Případy prvního oddělení se vážně povedly ;) jinak se seriály, krom anime (japonské, kreslené seriály) a pár výjimek (nemyslím kriminálky) ze "západu" mě ale nekonečné seriály o každodenním životě moc neberou ;), ale každý má svoje.

    OdpovědětVymazat
  46. Kriminálky jsem sledovala a sleduju dosud. Případy prvního oddělení se vážně povedly ;) jinak se seriály, krom anime (japonské, kreslené seriály) a pár výjimek (nemyslím kriminálky) ze "západu" mě ale nekonečné seriály o každodenním životě moc neberou ;), ale každý má svoje.
    P.S: Comeback má taky svoje kouzlo ;)

    OdpovědětVymazat
  47. Miluju Akta X a Hvězdnou Bránu, znám snad všechny díly. Ale děsně mě vytáčí puberťačky co žerou ptákoviny typu Teen Wolf, Hra o trůny... A pasovaly to pomalu až na životní styl.

    OdpovědětVymazat
  48. Ahoj blogeři
    Seriály jsou super, ale mají jeden vedlejší účinek. odvádějí totiž člověka od sebe samotného. Vžijeme se do přání a problémů iluzorních postav, tak dokonale, že přebíráme i jejich systém hodnot. Ten je ovšem naprosto mimo skutečný svět. Uniká nám tak samotná podstata, kdo jsme my? Brání nám to v nelezení svého pravého Já a žijeme pouze iluzorní a konzumní život. Seriály jsou fajn, pokud netoužíme probudit svou mysl, no pokud ani netušíme co to je, tak se ani tolik neděje. Nebo ano? Více zde.
    http://passlabsxa.blog.cz/1409/probuzena-mysl
    Opatrujte se a přeji mnoho úspěchu při nalézání své vnitřní podstaty.
    Jeník

    OdpovědětVymazat

Pod stromečkem

Jsem si říkala, že tohle téma vám sem cpát nebudu, protože to je nudný, trapný, nikoho to nezajímá a ještě byste určitě záviděli. (Hele, cho...