úterý 9. května 2017

Stěhování číslo 8.5 v obrazech

V úterý 25. dubna dorazila do malého městečka Ottershaw vzácná návštěva, balící a stěhovací výpomoc a psychická podpora při letu v jednom. Kdo by snad neuhádl, na fotografiiích je zobrazena mamka (moje) a mamka (Martinova).


Den před odletem, v sobotu, jsme navštívili Londýn. Prošli jsme přímo pod kolem London Eye přes Westminsterský most k Big Benu a Westminster Abbey. Přes střídání horských stráží a Trafalgar Square k Buckinghamskému paláci.


V St. James park, který se nachází u paláce jsme se kochali květenou.


Nakonec samozřejmě nesměl chybět slavný Tower Bridge.
Londýn jsem navštívila podruhé. Poprvé to bylo před rokem, na kole a v neděli. Tehdy bylo nádherně a aut minimum. Mamky byly letos poprvé a dojmy byly velmi rozpačité... auta, auta, auta.


V neděli 30.dubna odpoledne přijela červená dodávka s přívěsem. Ta samá dodávka, která nás do Anglie přistěhovala. Tenkrát všechno a všechny. Letos jsme naložili jen náklad a Ketynku... věděla jsem, že Ketynka je dokonalá, pro nás stvořená salámistka a tak jsem byla asi nejvíc v klidu. Ale máma.... nechápu, jak někteří lidé mohou svého psa odložit do klece a odejít napořád... když existují tací, kteří cizího psa nedokáží odložit ani na 16 hodin. Co vám budu povídat, obrečela to.
Já a mamky jsme ještě ten samý den, jen o pár hodin později, odletěly z letiště Gatwick. Martin zůstal ještě týden, chodil stále do práce. Stejně by letět nemohl, 30.dubna přeci létají jenom čarodějnice!


Na přistávací dráhu pražského letiště jsme dosedly po půl jedné ranní. Nocleh nám poskytla má kamarádka Anička.(Musím říct, že se opravdu hodí mít kamarádky každou na jiném konci Prahy:D ) Trochu vyspat a na půl devátou už jsme taxíkem dorazily na místo, kde už čekala dodávka i taťkové s auty a vozejkem. Ketynka vyskočila jakoby se nechumelilo a vysloužila si nálepku jednoho z nejhodnějších převážených psů vůbec.

Protože momentálně jsme tak trochu bezdomovci, věci se složily na chatě a v pokojíčku v Litoměřicích, kde dočasně budeme nejspíše převážně přebývat. Proto stěhování 8 a půl... Kde bude 9?? Německo nebo Praha?? Teď babo raď....

15 komentářů:

  1. Á, cože? Vy jste odstěhovaný, ale ještě ani nevíte, kam se stěhujete? Jak k tomu vůbec došlo?

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Tak normálně, prostě už jsme chtěli zase změnit lokál . Dodávka stejně nejela přes Němce, takže bychom to tak jako tak museli složit nejdřív tady... Tak si tu aspoň dáme trochu odpočinku. No a že ještě nevíme kam... prostě žijem trochu jinak, no

    OdpovědětVymazat
  3. tolik stěhování by mě asi zabilo   do Prahy nee ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Přeji tu nejlepší volbu při výběru nového bydlení

    OdpovědětVymazat
  5. Kulím oči - jste mobilní podle dnešní doby. Od vás se u nás můžeme učit. Nemám obavy, že nenajdete bydlení ani práci. Přeji vám odpočinek a potom se ozvěte ať je to odkud chce. Zdravím vaše maminky

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, tak to teda byl zážitek Ketynka je úžasná, asi bych také měla starost jak to zvládne, ale je to šikulka.
    Vítám Vás na chvilku zase u nás doma a jsem zvědavá, která bude ta další štace. Vy se určitě neztratíte nikde, tipuju na  něco bližšího   

    OdpovědětVymazat
  7. Mílý Martíku,
    tak to nezbývá nic jiného, než přání, aby vše běželo hladce.

    OdpovědětVymazat
  8. Šmarjá, vy jste světoběžníci, vítej zpět!
    Hlavně, že jste dorazili všichni živí a zdraví!

    OdpovědětVymazat
  9. s napětím sleduju váš odjezd a příjezd, vy jste fakt kočovníci, vítejte zpátky

    OdpovědětVymazat
  10. A co takhle stočit kormidlo na jih
    Jo a na to jsem se chtěla zeptat: co to je "horská stráž"?

    OdpovědětVymazat
  11. [3]: Tak teda ne no [4]: [5]: Jsme mobilni i bez vlastniho auts, to je teprv neco O praci se take nebojim, bydleni bude zas trochu horsi, ale uz jsme si zvykli.[6]: Tak blizsi to bude stoprocentne.[7]: Mila Dorko, dekuji, mam stejne prani :)[8]: Vitam![9]: Jo, od vcera uz mohu rici ze ano. Do vcera byl totiz jeste Martin v Nemecku.[10]: No jo, by to byla nuda, bych mohla rovnou zrusit blog, kduby nebylo stehovani[11]: A tak na co ja myslela?? Mely to byt konske straze Asi uz mi tam fakt zamrzl mozek.
    Tak Cechy i Nemci jsou oproti Anglii na jihu

    OdpovědětVymazat
  12. [12]: "Tak Cechy i Nemci jsou oproti Anglii na jihu "
    Takže až tu/v Německu chvíli budete, plánujete pokračovat dál na jih?

    OdpovědětVymazat
  13. Stěhování mne vždy děsilo a vy jste to zvládli na jedničku s hvězdičkou. Super, jsem zvědavá, jak to bude dál. Zase přijdu. Jo, a máš tady můj email.

    OdpovědětVymazat
  14. Marti, já bych toho psa taky obrečela, když ho vidím v té kleci, úplně jsem sevřená...přesně, jak píšeš, nedokázala bych opustit zvíře.Žadné.
    Jste dobří, jak to všechno zvládate a dávate na pohodu.
    Držím palce, ať se zase šikovně zabydlíte

    OdpovědětVymazat

Pod stromečkem

Jsem si říkala, že tohle téma vám sem cpát nebudu, protože to je nudný, trapný, nikoho to nezajímá a ještě byste určitě záviděli. (Hele, cho...