čtvrtek 8. září 2016

Facebook! A soutěž!

Včera nás u Newcastlu zase navštívilo léto! Kraťasy, tričko, žabky...a stejně mi bylo teplo... to se mi tu stalo snad podruhé Usmívající se Krásné počasí jsem využila k vyvenčení Ketynky a mého nového telefonu. Šly jsme na místo zvané "comp field". Naše oblíbené. Óóóbrovské upravené travnaté prostranství. Když říkám óóóbrovské, myslím tím o velikosti několika fotbalových hřišť. A kupodivu vždy, když sem jdeme, nikdo tu není, maximálně jeden pejskař. Toto místo máme zhruba kilometr krásnou procházkou plnou zeleně a výhledu na město Newcastle upon Tyne.

Trošku jsem prozkoušela, jak ta mašinka umí fotit a točit. Namátkou třeba panoráma nebo koláž videa, ale také video zpomalené nebo zrychlené.
Jenže ta zpomalená videa už v počítači zpomalená nejsou, a jakákoli jiná sem nelze vložit napřímo jako fotografii. Další důvod k založení Facebookové stránky. Už jsem o tom přemýšlela delší dobu, když jsem se s vámi například zrovna chtěla o něco podělit... ale psát článek kvůli každýmu prdu... Smějící se A tak jsem nám založila Facebook Smějící se Zatím jsem vložila pouze první zkušební psí videa, ale zítra večer přiletí naši a vzhledem k tomu, že mám jako sekretářka v domácnosti stále dostatek volného času, naplánovala jsem nám takových výletů, že bych si mohla založit ještě stránku "Průvodce krajinou Newcastlu". Fotka na Facebooku je taky stará...zatím... jak říkám, zítra přiletí naši a jedním z mých cílů je zaktualizovat rodinné album!

Po procházce jsem prvně vkráčela na poštu poslat pohledy. Povídám "Ráda bych to poslala do Czech Republic". Dostane se mi odpovědi otázkou: "Zkontrolovat? (Check it?)". Buď je blbá moje výslovnost nebo paní za přepážkou. paní za přepážkou chyběla ve škole na střední Evropu. Nakonec jsme se tedy dostaly k nalepení známek. Posílala jsem 3 pohledy do Čech a jeden do Anglie. Překvapilo mě, že v ceně nebyl rozdíl, ke všemu přiřadila stejnou známku. Dovolila jsem si na to upozornit a prý je to jedno. Tak doufám, že to je opravdu jedno. Se zkušenostmi s posíláním dopisů do zahraničí z Čech jsem byla opravdu překvapená.

A.... vyhlašuji soutěž!
Především pro mé staré i nové blogové přátele, milovníky pohledů ze zahraničí a vášnivé filatelisty!
A protože ráda čtu....úkolem je napsat mi jakoukoli, i sebekratší vzpomínku či historku, kde figuruje pohled. Tak třeba já bych sama sobě napsala, jak mi přišel pohled od Miss ČR 1998 Kateřiny Stočesové. Usmívající se
Ze zapojivších se účastníků vybere Ketynka jednoho, kterému na jakoukoliv adresu pošlu vlastnoručně zakoupený, vlastnoručně popsaný a vlastnoručně poslaný pohled! A to se vyplatí!

24 komentářů:

  1. No a nějakej lehčí úkol bys neměla?
    Začíná mi být líto, že xichtoknihu nemám.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Pro tebe udelam vyjimku, muzes napsat vymyslenou basnicku, klidne o dvou radcich. :p Si zarid xichtoknigu, nemusis tam mit ani fotku, svy jmeno, nic...:)

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Já jsem přesvědčená, že jméno se někde vyplňuje. A to mě (z principu) štve. Tak jak je to? Ty to teď máš čerstvě v paměti. Básničku? No to je nápad, zrovna básním o potemníkovi u Jitky.

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Já jsem i v Google vyplnila, že jsem ročník 1900 myslím? Už ani nevim. Nejdřív jsem chtěla rok 2015, ale to prej nejsem zletilá, tak mi to zarazili. Další pokus byl se stařenkou - a to prošlo.

    OdpovědětVymazat
  5. [3]: No to jo, hlavne musis byt zletila. Ale muze ti byt treba dvacet, to je dobry ne A jmeno nemusi byt pravdive, muzes byt klidne Manka z Raholce. Ja jsem to teda ted  nevyplnovala, to slo jakoby pres muj normalni profil, ale melo by to tak byt snad.

    OdpovědětVymazat
  6. Check it!! Stalo se mi to stejné, taky na poště ve Vídni! Naštěstí byla ještě druhá varianta - tschechien republik (tšechien republic).Vypadá to tam krásně, taky bych se tam tvářila jako Ket (a stejně tak dobře fotí ta ˝mašina˝ - ty mě ještě zlomíš k novému telefonu!)Tak to se budu těšit na termín soutěže a zkusím popřemýšlet o nějaké příhodě, já jsem pro všechno a vždy v první řadě

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: Fakt?   No jo, mela jsem rict Czechia, treba by vedela Foti a toci dobre, ve fotaku to vypada nedherne, ale se zvetsenim na pocitac uz to kvalitu ztraci, to jde hodne videt na videu. Ale jako fotak ktery mas stale s sebou je to fakt super. Termin souteze: tri, dva, jedna... ted! A ukonceni minimalne az odjedou nasi, takze 14 dnu urcite

    OdpovědětVymazat
  8. [5]: No počkej, to zní, jako bych byla stařena. A to já (krom Google účtu) teda nejsem! No, možná to zkusim. Protože chci po tom incidentu tady stěhovat blog (design hotový, jen to přestěhovat), ale nechci ztratit úplně vše (mám hodně slušnou pozici na Google dost lidí na mě chodí právě přes něj).

    OdpovědětVymazat
  9. [9]: Mě vlastně neštve to, že v ČR jsou udavači a závist (s tím se tak nějak počítá). Mě naštvala reakce vedení (a polovičatá skoro-omluva). Víc to tu asi rozebírat nechci. A dotýkají se mě už dlouho i jiné věci (viz AK, Čerf a Sugr).

    OdpovědětVymazat
  10. [6]: Jestli ty pošťačky nepotřebujou ORL.

    OdpovědětVymazat
  11. [10]: Tak to rozeber soukromě, já jsem baba zvědavá, musí všecko vědít

    OdpovědětVymazat
  12. [12]: O to nic, ale znáš to: čím víc se člověk v ho*nu vrtá, tím víc to smrdí. Nechci si dneska kazit náladu. Ale tak třeba ti to o víkendu přes box napíšu (nic neslibuju). Mimochodem, mně zas v Německu před lety nikdy nerozuměli, když jsem vyslovila jeden druh salámu (jenže já už zapomněla, jak se jmenoval). Byl to každopádně druh métského salámu. A sranda byla, když to pak (podle mě) vyslovili úplně stejně jako já. A já na to: No vždyť to řikám!

    OdpovědětVymazat
  13. [1]: Milá Doktorečko, já jsem na fb taky pod pseudonymem
    Jako Baruschka Sf
    Kruci, ale musela jsem se podívat Marti a Ty si mě můžeš klidně najít, když budeš chtít

    OdpovědětVymazat
  14. [14]: Baru, našla jsem tě, ale nějak buď nejde nebo to neumím, abych se k tobě připojila přes tu stránku Z Maršálkova. Musela bych si tě připojit do přátel přes svůj normální profil a pak až tě pozvat. Což mě je jedno, ale přidala bych si nepatřičně mezi tvými devatenácti přáteli, které jistě znáš osobně
    Zrovna jsem přidala fotku nachystaného apartmá

    OdpovědětVymazat
  15. [14]: Já už jsem chtěla (z praktických důvodů) tolikrát Facebook založit, ale je mi to tak odporný... Třeba se přemůžu. Díky za info, Baru.

    OdpovědětVymazat
  16. [16]: Nebuď labuť Je to odporný, když se to neumí používat. Jinak je to náhodou bezva věc.

    OdpovědětVymazat
  17. [17]: Tak jsem se tak podívala na svoje peruťky - a ne, labuť fakt nejsem!

    OdpovědětVymazat
  18. Check republic? To mě opravdu pobavilo...Historka s pohledem... Člověče, to je těžké téma! Tedy pokud nemám začít rozebírat slova mnohoznačná (a pak na mě vrhl takový pohled...), ale to asi nechceš
    Vezmu tedy z toho svého relativního nic to nejlepší: bývalá spolubydlící, sinoložka, mi poslala pohled z Číny, neb tam odjela na půl roku studovat. Přišel mi krásný pohled s takovými těmi domky s prohnutými střechami, ale ejhle: byl napsán tak nečitelně, že jsem strávila luštěním těch pár slov asi deset minut. A nakonec se z toho vyklubalo "Milá Maruško, zdravím Tě z Číny, kde ... (něco, něco, něco), po ránu se cvičí v parcích tai-ji a kde si učitelé stěžují, že se moje znaky nedají přečíst." To teda fakt. Nedaly

    OdpovědětVymazat
  19. [19]: To jsem jen tak placla, to bylo prvni co me napadlo... uz jsem myslela, ze si ten pohled poslu sama sobe! Budu se snazit, aby ten muj byl pripadne citelnejsi   

    OdpovědětVymazat
  20. Historka s pohledem? Do smrti nezapomenu na ty, které posílala moje sestra mamince z tábora, byla schopná za dobu pobytu poslat jich třeba pět a na všech bylo:Ahoj maminko, je mi tě moc líto. Moc se mi po tobě stýská. Holky mě tu bijou. Mám tě moc ráda a je mi tě moc líto. To fakt napsala klidně i dvakrát nebo třikrát na jednou pohledu, zlatíčko naše .

    OdpovědětVymazat
  21. Tak mám ještě dotaz - tu historku máme napsat do komentářů, nebo někde poslat?

    OdpovědětVymazat
  22. Okej, takže...Měla jsem týden/dva na přestěhování do nového bytu. Nikomu jsem to neřekla, až na jednu kamarádku. Chovala se zvláštně a stále mě nutila se dívat do schránky, než se přestěhuji. Tak jsem řekla, že na to kašlu a jestli něco dojde, tak určitě na novou adresu. Musela teda přijít s vysvětlením, že mi kamarád z Kanady poslal pohled jako překvapení a proto bych tu schránku měla kontrolovat do posledního dne. Dva dny před odevzdáním klíčů jsem měla ve schránce lístek z pošty (který jsem klasicky neprozkoumala), že mi něco přišlo z ciziny. Na pohled jsem se těšila, ale na poště mi místo toho vydali balík. Byla to knížka. Nechápavě jsem v ní listovala a přemýšlela, co mi tím chtěl říct. Žádný pohled, žádné psaní, žádné vysvětlení. Až pak jsem objevila na jedné stránce nenápadné věnování, nebylo od kamaráda, ale od mé ˝letní lásky˝ z Itálie, od které uplynuly více jak dva roky.Sice to není úplně pohledová historka, ale tehda jsem si myslela, že bude

    OdpovědětVymazat

Pod stromečkem

Jsem si říkala, že tohle téma vám sem cpát nebudu, protože to je nudný, trapný, nikoho to nezajímá a ještě byste určitě záviděli. (Hele, cho...