čtvrtek 8. února 2018

Dítě a pes

Příchod miminka do domácnosti se psem... řeší se to dnes a denně. Jak to tedy vypadalo u nás?
Tak, jak jsem očekávala. A to tak, že Ketynka je pošuk, ale v důsledku nejlepší pes, kterého jsme si mohli vybrat.

Pozdního večera 24.11. parkujeme před domem, já čekám v autě a Martin vybíhá do bytu pro Ketynku. Obejdou spolu blok, aby si aspoň uvolnila svěrače, když už ne emoční vypětí. Přebírám vodítko a Martin z auta vytahuje vajíčko s Máťulou. Z normálního pejska se během vteřiny stává magor pokoušející se za cenu ztráty vlastního života udušením zběsile přivítat návštěvu. Jako vždy. Akorát jindy stojí návštěva na dvou nohách a váží mnohokrát víc, takže nyní může Ketynka na návštěvníka pouze pohledět dusící se na postroji. Tento stav nadšení přetrvává pár hodin. Postupně Ketynce dochází, že tahle návštěva už nikam neodejde a není třeba směrem k ní projevovat nějaké přílišné nadšení či náklonost. Tenhle pinďa už je náš a možno pomaličku přejít k lhostejnosti stejně jako u ostatních stálých obyvatel bytu.

Ač by se snad z aktualizované fotografie na blogu mohlo zdát, že ti dva už si spolu hrajou v ohrádce, nenechte se mýlit. Fotografie je náhodná momentka nic nevypovídající o skutečnosti :)
Ketynce je Máťa jeden velký šumák. Ostatně tak, jako my, dokud nedržíme v ruce žvanec. Aspoň, že aspoň u kojení nesomruje!

Když si vzpomenu, že Ketynka měla být údajně žárlivá (než se dostala k nám, žila s malými dětmi...což se teď hodí, chůzi vedle kočáru nezapomněla), přijde mi to jako jeden velký vtip :)

Tehdy jsem říkala, že s příchodem miminka se pro ní ni nezmění. Změnilo. Chodíme víc ven, přeci jen v těhotenství se mi občas prostě nechtělo nebo nijak daleko. Teď chodíme na dlouhou procházku každý den, protože to je jediná doba, kdy je naše miminko schopné spát déle, než dvě hodiny.
Také nespí v posteli, ale tuto změnu jsem záměrně provedla už měsíc před porodem. Nutno říct, že jsme jí jako bolestné pořídili luxusní pelech, který mohu použít jako záložní spaní pro návštěvy.

16 komentářů:

  1. Dobře že to tak je a funguje. Všichni se zklidníte a vyjedete si koleje. Všichni, včetně mimina. Ale na fotce vám to všem sluší!

    OdpovědětVymazat
  2. Mít pejska je moc fajn, na začátku to bývá těžší, ale pak se vše poddá. Jste fajn rodina

    OdpovědětVymazat
  3. Je dobře že si na sebe tak zvykli

    OdpovědětVymazat
  4. Ou, dvě hodiny v kuse? Jsi dobrá, že takhle přerývaný spánek zvládáš. Jo a ten pelech je fakt takový, že by se do něj vešla i návštěva

    OdpovědětVymazat
  5. Můj synovec ((květen 2017) byl také takový nespavec, ale neboj, přejde to 😀  I v jejich rodince je pes dalším členem rodiny, který si také určitě libuje v pravidelných a dlouhých procházkách 😁😁

    OdpovědětVymazat
  6. Našeho blbounka prý taky nechtěli kvůli žárlení. A jo, je to žárlivec. Ne natolik, že by ublížil, ale jakmile se někdo k někumu přimuckne, pes už se cpe mezi. Když si hraju se sousedovic miminem, cpe se velice neomaleně mezi nás. Ale jak mimino položím, je ze psa ta nejlepší chůva na světě. A že už sousedovic malý vyrostl natolik, aby dokázal psa potýrat. Psovi je to fuk. Nechá se krmit granulemi, nechá se tahat za uši i ocásek...

    OdpovědětVymazat
  7. Ketynka je úžasná. :) Aaach, jak já se těším, až si nějakého prďolu pořídím.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to je super:) Snad až se konečně zadaří i nám, tak se i náš pesan s novým členem domácnosti takhle rychle sžije :)

    OdpovědětVymazat
  9. Hned jsem si všimla, že pelíšek je nějaký velký.
    Máme většího psa a menší pelíšek...

    OdpovědětVymazat
  10. Marti, obě fotky jsou překrásné.
    Tvým dnešním článkem jsi mi připomněla situaci, kdy poprvé přijela dcera se Soptíčkem a kočky byly schované ještě půl dne po jejich odjezdu, no a dnes už je to úplně jiný level.
    Přeji vaší rodince jen klid a pohodu

    OdpovědětVymazat
  11. Takovej pelech bych si taky nechala líbit .

    OdpovědětVymazat
  12. Záložní spaní pro návštěvy je skutečně luxusní, řadím se do pořadníku.

    OdpovědětVymazat
  13. [1]:[2]:[3]:[4]: Já nikde ale nepsala, že takový spánek zvládám [5]: Taky jste měli štěstí, to je dobře. Pak je jen na rodičích, aby dítě psa tahat za uši a ocásek nenechali...:)[6]: No, nevím Zatím to nevypadá ani zdaleka a na netu jsem četla, že spoustu mimin to teda nepřešlo [7]: Teď nevím, jestli mluvíš o pořízení psa nebo dítěte [8]: Držím palce. Četla jsem tehdy tvůj naprosto dokonalý článek o tom, jak to je ve skutečnosti s tím početím a vidím to naprosto stejně, mám stejnou zkušenost! [9]: To jsme první dva vraceli První byl malý...tedy byl velký, ale nemohla by se opravdu natáhnout... druhý byl obrovský, ale zase se nám nelíbil, jak byl neforemný... tak jsme znovu objednali ten první, akorát větší a už jsme snad všichni spokojení :)[10]: Děkujem![11]: Tak přijeď a Ketynka ti ho půjčí na noc Ona má ještě další dva, křeslo a gauč [12]: Takže řadím tě za Janinku...

    OdpovědětVymazat
  14. [13]: Neboj, miminko dostává za uši, protože u nás se pejci netýrají
    Jo a víš o tom, že geniální lidé jsou od miminka nespavci?

    OdpovědětVymazat
  15. v takovém pelíšku bych přespala taky

    OdpovědětVymazat
  16. Kočky si po období ignorance začaly na malého "dovolovat". Občas se po něm projdou, Samina mu spí na nohách, kocour je vterka a jednou sedl na hlavu... na druhou stranu když je malej čapne, tak úplně znehybni a čekají :) naštěstí ... už se jim to krátí, za chvilku je malej bude prohánět ...

    OdpovědětVymazat

Pod stromečkem

Jsem si říkala, že tohle téma vám sem cpát nebudu, protože to je nudný, trapný, nikoho to nezajímá a ještě byste určitě záviděli. (Hele, cho...